slider_billede
slider_billede
forlat_3
forlat_3
jag_alskar_dig_3
jag_alskar_dig_3
tack_3
tack_3

The Work

Byron Katie – acceptansens moder
Vem är denna kvinna som har skapat en metod så enkel och samtidigt så livsavgörande? Vem är hon som kallas för ”min ängel” av råbarkade fångar i fängelser i Amerika? Vem är hon som på en liten stund kan få det som verkat vara en tragedi att upplevas som en välsignelse?

Byron Katie, kallad Katie, bodde i Kalifornien med sin andra man och tre barn och arbetade som fastighetsmäklare. Hon blev under en tioårsperiod allt mer deprimerad och självmordsbenägen och orkade till slut inte lämna sovrummet. Hon var destruktiv och arg och hennes egna barn var rädda för henne.

Till slut hamnar hon på ett behandlingshem där hon blir satt i isolering för att inte skrämma övriga patienter. En morgon 1986 i februari vaknar hon på golvet (hon ansågs sig inte vara värd att sova i en säng) och ser en kackerlacka krypa över ena foten och upplever en total lycka! All nedstämdhet är borta och hon säger att hon ”vaknade upp till verkligheten” – till det som är!

Hon ”föds” till ett nytt liv: ”Jag upptäckte att när jag tror på mina tankar lider jag och när jag inte tror på dem lider jag inte och att så är det för alla människor. Frihet är precis så enkelt. Jag upptäcker att lidande är frivilligt. Jag fann en glädje inom mig som aldrig har försvunnit, inte för en enda stund. Den glädjen finns i alla, alltid”.

Hon förstår att det som gjort hennes liv så besvärligt aldrig var människorna och händelserna i världen utan endast de tankar hon hade om dem. Nu inser hon att det aldrig är fråga om att ändra det som är utanför henne utan endast att ifrågasätta sina egna tankar/tolkningar av det som sker. Ur denna förståelse växer en evig kärlek och glädje till allt som livet bär med sig och här ”föds” processen ”The Work” – fyra frågor som vänder lidande till glädje.

Hon började snart få inbjudningar att lära ut metoden och sedan 1986 har hundratusentals människor runt om i världen kommit i kontakt med ”The Work”.

Hon har tagit metoden till fängelser, sjukhus, kyrkor, skolor, universitet mm och lär ut metoden på helgkurser och den nio dagar långa utbildningen ”The School for the Work”.

Jag gick “The School for the Work” i Los Angeles 2005.

Hennes tre böcker heter ”Älska livet som det är”, ”Behöver jag din kärlek” och ”Tusen ord för glädje”. Böcker hittar du i de flesta välsorterade bokhandlar.

Läs mer om Katie och hennes arbete på thework.com. Du kan ladda ner arbetsformulär och ta dig igenom the Work. Du kan höra Katie arbeta och mycket annat. Under kurser och samtal här använder jag the Work.

Välkommen!