slider_billede
slider_billede
forlat_3
forlat_3
jag_alskar_dig_3
jag_alskar_dig_3
tack_3
tack_3

Ho`oponopono

Ho’oponopono = att rätta ett misstag.

Ho’oponopono är en gammal Hawaiiansk problemlösningsprocess som löser upp gamla minnen som visar sig som problem i våra dagliga liv. Processen visar oss att när vi blir villiga att ta ansvar och släppa taget, kommer det som är rätt och perfekt till oss.

Jag var koordinator för Ho`oponopono verksamhet i Sverige mellan 2010-2012.

”Om vi kan acceptera att vi är den totala summan av alla tidigare tankar, känslor, ord, handlingar och ageranden och att vårt nuvarande liv och de val vi gör nu färgas eller skuggas av denna minnesbank från det förflutna – då börjar vi inse hur en process av att korrigera och rätta till kan förändra våra liv, våra familjer och vårt samhälle.”

Kahuna Lapa au, Morrnah Nalamaku Simenoa (1913 – 1992), grundare av den uppdaterade formen av den urgamla hawaiianska hälsometoden Ho`oponopono. Morrnah Nalamaku Simenoa förevisade Ho`oponopono processen i FN vid tre olika tillfällen.

Ho`oponpono processen ger ett steg-för-steg närmande till upplevelsen av frid, balans och en ny mening med livet, genom en förståelse av ens SjälvIdentitet.
[/one_half]

Läs mer om Ho`oponopono på
www.self-i-dentity-through-hooponopono.org

Sedan 2007 har jag vid ett flertal tillfällen deltagit i Ho`oponoponos workshops.

Denna urgamla process är precis i linje med den nya kvantfysiken och omfamnar även ”En Kurs i Miraklers” klara budskap om att ta 100 % ansvar för tankar och känslor med 0 % skuld. Vi har mycket att vara tacksamma för, i denna tid, när vi nu får möjlighet att ta del av gammal visdom.

Processen i enkel svensk tappning

  • F = förlåt mig (för att jag ältar det gamla)
  • J = jag älskar dig (dig = Alltet, Gud, Fadern, Universum …)
  • T = tack (tack för hjälpen jag får att lösa det som jag själv inte kan lösa)